מה זה NFT – תלמדו תחום חדש שמשגע את העולם

מה זה NFT - תלמדו על תחום חדש שמשגע את העולם

NFT הוא מונח ששגור בפה של כולם, אולם יש דבר אחד שמאפיין את כולם בשיח אודותיו – בלבול. משכך, ריכזנו עבורכם במאמר מידעי על NFT את כל המידע הרלוונטי אודות התחום שמשגע את העולם.

הקדמה קצרה – למי שלא מכיר מה זה NFT

ספק שטרם שמעתם על עולם ה – NFT, אך במידה וחזרתם מחופשה של שנה בירח, ניצלתם משהות באי בודד או סתם לא ראיתם מסך בשנים האחרונות, הרשו לנו לחבר אתכם לנושא עם שני סיפורים קצר.

בחודש מרץ 2021 דווח שה – NFT של הציוץ הראשון בטוויטר, אשר נכתב על ידי מייסד ומנכ"ל הרשת החברתית המדוברת, נמכר בשווי של 2.9 מיליון דולר. לצד עסקה זו, קוד המקור של הרשת הכללית העולמית (או במילים אחרות, ה – WWW), נמכר ב – Non-Fungible Token בכ – 5.4 מיליון דולר במהלך יולי אותה שנה. אז מה זה NFT, שמוביל אנשים לשלם מאות מליוני דולרים?

NFT – מבוא

NFT, או בשמו המלא, Non-Fungible Token, הוא בעצם מטבע וירטואלי, יחיד במינו, אשר מהווה אישור בעלות על נכס דיגיטלי. אותו אישור בעלות מתבסס על מטבע הקריפטו את'ריום.

משכך, ההצפנה אודות בעלות הנכס, אשר באה לידי ביטוי במטבע, מתבססת על טכנולוגיית בלוקצ'יין, מה שאומר שאותו מטבע מוצפן ברמה גבוהה, כך שלא ניתן לחקות אותו או למצוא מטבע נוסף מסוג זה.

בעלות – שלא ניתנת למימוש

מהאמור לעיל עולה שאדם שרכש את ה – NFT של יצירה מסוימת, הופך לבעליה, ומשכך, לבעל הזכויות בה. למרות זאת, עלינו לתקן מעט את התמונה שאולי הצטיירה.

לשם המחשה, בעלות ב – NFT על אותו ציוץ טוויטר מפורסם לא יקים לכם זכאות למחיקת הציוץ לחלוטין מהרשת. באופן דומה, לא תזכו לקבל זכויות יוצרים אודותיו, ומשכך, כולם יהיו זכאים להשתמש בו כאוות נפשם. כל שיש לכם ביד היא הבעלות, אשר שמורה על מטבע דיגיטלי קטן.

אז איך הגענו למצב הזה?

אז כפי שציינו, רכישת Non-Fungible Token היא אינה פעולה כלכלית, שכן כל שזו מעניקה לבעליה היא אסמכתא לבעלות דיגיטלית על נכס מסוים. על רקע האמור, השאלה שמתחייבת להישאל היא – למה אנשים בכלל רוכשים NFT?

סיבה ראשונה – העולם הופך לדיגיטלי

כידוע לכולנו, העולם מצוי בעיצומו של מעבר לעולם הדיגיטלי. המטא-וורס כבר התחיל לתפוס חלק לא מבוטל מחיינו, שכן נכון להיום מתקיימות ביקום המקביל פגישות, משחקים ואפילו הופעות של זמרים נערכות ביקום המקביל, שכל שצריך כדי להיכנס אליו הם משקפי VR.

משכך, עולה הצורך של רבים ברכישת בעלות בנכסים דיגיטליים, מתוך תקווה שאלו יעלו את ערכם בהמשך החיים. בעלות על אותם נכסים דיגיטליים ביקום המטא, לדעתם, יכול להוביל לרווחיות נאה.

סיבה שנייה – מגפת הקורונה

לצד האמור לעיל, רבים הם אלו שגורסים שמגפת הקורונה סייעה באופן משמעותי לניפוח העלויות של עולם ה – Non-Fungible Token.

הטענה בנושא זה היא שהשילוב של חוסר מעש, חוסר יכולת לבזבז על נסיעות או מוצרים פיזיים, לצד קיומם של צעירים רבים עם הכנסות גבוהות ואפיקים דלים להוצאתם, הובילו לבזבוז של היקפים רבים אודות הבעלות הווירטואלית המדוברת.

סיבה שלישית? – הלבנת הון ו – Non-Fungible Token

סברה שעלתה ביחס לעולם ה – NFT היא שבפועל מדובר על אפיק פיקטיבי להלבנת הון, זאת לאור הפשטות בה ניתן ליצור נכס Non-Fungible Token, ולאור העובדה שאדם יכול לרכוש נכס NFT אפילו מעצמו.

משכך, הליך הלבנת ההון בעזרת Non-Fungible Token כולל שלושה שלבים, הם יצירת מוצג אומנותי כלשהו, המרתו ל – NFT בצורה פשוטה למדי, ולבסוף, ביצוע עסקת רכישה. כך או כך, מאז שנת 2018 הוציאו 237 מיליון דולר על Non-Fungible Token – כך שלא ניתן להתעלם כבר מהתופעה.

יעניין אתכם גם – 

אתריום 2.0 כבר כאן – כל מה שאתם צריכים לדעת על השדרוג

מדריך שלם על ארנק דיגיטלי (Digital Wallet) – כל מה שאתם חייבים לדעת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *