טופס 1514 – מה הוא כולל ומתי יש לתת לעובד

טופס 1514 – מה הוא כולל ומתי יש לתת לעובד

מהו טופס 1514

טופס 1514 הוא טופס שנוסח על ידי המוסד לביטוח לאומי וניתן למצוא אותו בקלות באמצעות חיפוש ברשת האינטרנט. מי שמתקשה בביצוע חיפושים מקוונים יכול לקבלו באחד ממשרדי המוסד לביטוח לאומי הפרושים ברחבי הארץ.

מדובר בטופס המכוון למילוי בעת סיום העסקת עובד במקום העבודה של המעסיק. מילוי הטופס על ידי המעסיק היא חובתו החוקית ואי מילוי חובה זו בסמוך לסיום העסקת העובד עשוי להעמיד אותו בפני סנקציות עונשיות.

מה כלול בטופס 1514

הטופס מכיל מספר חלקים אותם על המעסיק למלא. החלק הראשון מתייחס לפרטי המעסיק עצמו והוא נדרש לכלול פרטים רשמיים כגון שם המעסיק, מספר תיק הניכויים, כתובת המעסיק ופרטי יצירת קשר.

החלק הבא מתייחס לעובד עצמו. המעסיק נדרש למלא את הפרטים הרשמיים של העובד כגון מספר תעודת הזהות שלו ובהמשך לציין את משך תקופת ההעסקה של העובד על ידי המעסיק, על ידי ציון יום תחילת העבודה ויום סיום העבודה.

נתונים אודות אופי ההעסקה

בנוסף לנתונים אודות המעסיק והעובד, נדרש המעסיק לציין את סיבת הפסקת העבודה, דהיינו האם היא נובעת מפיטורי העובד, התפטרותו, פרישה לפנסיה ביוזמת המעסיק, פרישה לפנסיה ביוזמת העובד, יציאה לחל"ת ביוזמת המעסיק או יציאה לחל"ת ביוזמת העובד.

כמו כן, על המעסיק לציין את היקף ההעסקה. עליו לציין את מספר הימים בשבוע בהם נהג לעבוד העובד שהעסקתו הסתיימה ואת אופן תשלום השכר, הווה אומר האם מדובר בשכר שעתי, חודשי או יומי. בהמשך לכך, על המעסיק להוסיף את חתימתו שבה הוא מאשר את נכונות הפרטים שצוינו על ידו.

נתונים אודות היקף השכר ששולם

החלק האחרון של הטופס מתייחס לפירוט אודות השכר ששולם לעובד על ידי המעסיק וזאת על פני תקופה של 12 חודשים לפחות מתוך 18 החודשים שקדמו למועד סיום ההעסקה, ולצידו פירוט אודות מספר הימים בכל חודש אשר בהם עבד העובד.

רכיב השכר מתייחס לסכום ברוטו שבגינו נגבו מדי חודש דמי ביטוח לאומי, כאשר לצדו יש לציין את הסכום שנוכה משכרו של העובד בגין דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות. בהמשך נדרש המעסיק לפרט האם שולמו לעובד תשלומים נוספים כגון דמי הבראה וביגוד.

מהי חשיבותו של טופס 1514

חשיבותו העיקרית של טופס 1514 היא למקרה שבו יהיה העובד הפורש חפץ בתביעת דמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי. לכל אחד מהרכיבים המצוינים בטופס ישנה השפעה על זכותו של העובד שהעסקתו הסתיימה לקבלת דמי אבטלה כמו גם להיקפם. כך למשל, הסכום הנקוב בטופס הוא הנתון אשר משמש לקביעת היקף דמי האבטלה שישולמו לעובד במהלך תקופת היותו מובטל.

בקשת דמי אבטלה

החוק מאפשר למי שהעסקתו הסתיימה להגיש למוסד לביטוח לאומי תביעה לקבלת דמי אבטלה, כאשר ככל שמדובר במי שבחר להפסיק את עבודתו וזאת לא מפאת אחת הסיבות החריגות המנויות בחוק, ייאלץ להמתין 90 יום עד שיוכל לקבל דמי אבטלה, וזאת בכפוף להתייצבותו בלשכת התעסוקה, בשונה ממי שפוטר לדוגמה וזכאי לדמי אבטלה מהיום הראשון להיותו מובטל.

טופס 1514 – מסמך ששווה כסף

כל עובד המסיים את העסקתו מכל סיבה שהיא, נדר לעמוד על זכותו לקבל לידיו טופס 1514 מידי המעסיק כאשר הוא חתום ומכיל את מכלול הנתונים הנוגעים לתקופת העסקתו. ללא מסמך זה, יקשה עליו לזכות בדמי אבטלה, ובמדיה של התנערות המעסיק מחובתו, ראוי להבהיר לו כי מדובר בחובה הנובעת מכוח חוק.

יעניין אתכם גם – 

מהי אסטרטגיה עסקית – המדריך המלא לבחירת אסטרטגיה מתאימה

השקעות נדל”ן – כל מה שצריך לדעת לפני שמתחילים להשקיע

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *